שיש למטבח

עומדים לשפץ את המטבח החדש שלכם, אנחנו מזמינים אתכם לקבל את כל המידע על שיש למטבח, ולצאת מכאן עם מטבח ברמה אחרת. 

במשך שנים תהו הישראלים האם הכרחי שיהיה משטח שיש במטבח או שמא אפשר לוותר עליו וללכת על אופציות אחרות , יותר זולות כמו אבן, נירוסטה או אפילו פורמייקה. עם הזמן הן בעקבות עלייה באיכות השיש והן בעקבות עלייה ברמת החיים, “התמכרו” הישראלים לשיש וכיום למעשה קשה למצוא מטבח ללא משטח שיש. למעשה כיום הנתונים מראים על ניצחון מוחץ של השיש בישראל עם למעלה משמונים אחוז חדירה לבתים פרטיים.

למה אנחנו כל כך רוצים שיש?

מן הסתם אם אתם כאן, אתם כבר יודעים את התשובה ובכל זאת נסביר בקצרה למה שיש ולא משטחי אבן (בעבר היה מאוד פופולרי להשתמש במשטחי אבן חברון). ראשית למרות שהוא נשחק ונסדק הוא לא נשבר והוא עמיד לחום. כמו כן הוא לא סופג כתמים וניתן ללטש אותו בקלות. כאן המקום לציין, שזה תלוי בסוג השיש, וכפי שנראה בהמשך ישנם שורה של סוגי שיש נפוצים.

על מה שאמיתי ומה שלא

כדי להתחיל את המסע שלנו בעקבות שיש למטבח, ברצוננו לציין שחנויות אשר מוכרות שיש בישראל מתחלקות לשתיים, אלו שמוכרות שיש אמיתי, לרוב הוא מגיע מאיטליה וצרפת, לצידן אלו שמוכרות שיש לא אמיתי, מה שנקרא שיש סינתטי , אבן גיר שעובר ליטוש ונמכר כשיש (לרוב נמכר תחת המותג שיש גרניט).

ההבדל בין שיש מטבחים אמיתי ללא אמיתי, הוא גם בתכונות השיש, שיש אמיתי הוא עמיד וחזק לעומת זאת שיש גרניט עמיד בפני שריטות אך לא עמיד בפני חום וסופג לחות. כמובן שההבדל בין השניים גם מתבטא במחיר, בזמן ששי אמיתי יכול להגיע ל-5000 שקל ומעלה למ”ר, שיש גרניט ינוע סביב 1000 שקל למ”ר וניתן למצוא אף פחות.

סוגי שיש למטבח

כמו שהבנתם קיימים בסוג שוקי שיש שונים, כאשר שיש אמיתי מוביל את ההענף מבחינת יוקרה, ומבחינת העלויות. לצידו ניתן למצוא סוגי שיש נוספים, לא אמיתיים אך כאלו שעברו ליטושים שונים ואתם תוכלו למצוא אותם בחנויות שונות תחת ההגדרה של שיש.

שיש קיסר – המצאה ישראלית שכובשת את העולם. מדובר בשיש סינתטי שנוצר מערבוב של חומרים שונים, מצד אחד רגישים לחום, מצד שני מחזיקים מעמד זמן רב. נחשבים לפופולריים ביותר בישראל. עלותם נעה סביב 1200 שקל למ”ר.

שיש גרניט – כפי שהצגנו קודם לכן מדובר בשיש אבן שעובר ליטוש. החסרונות שלו שהוא אינו עמיד בחום וסופג לחות, אך הוא כן עמיד בפני שריטות ויש לו עיצוב ייחודי.

אבן חברון – מי שעדיין חפץ בסוג שיש זה, יכול ליהנות ממנו בלא מעט חנויות שיש בישראל. הוא נחשב לשיש מאוד זול (עד 400 שקל למ”ר) הבעיה היא שהוא גם מאוד לא איכותי ונוטה להישבר.

שיש קוריאן – נחשבים טרנדיים בתחום שיש למטבח בישראל , נחשבים עמידים, מלוטשים, ומאוד היגייניים. החיסרון הגדול שלו, שהוא יקר מאוד ביחס לאחרים, מחירו יכול להגיע ל-3000 שקל למ”ר.

כיצד שומרים על שיש למטבח

כפי שאתם יכולים בוודאי להניח, כל סוג שיש למטבח, סופג כתמים, שמנים, אבק ולכלוך אחר. בשביל לשמור על שיש מטבחים יש לעבוד עם חומרי ניקוי מתאימים, באופן עקבי, כדי שתוכלו לשמור עליו לאורך זמן. לשם כך עליכם:

א. לוודא שאתם לא חותכים על השיש אלא רק על משטחי חיתוך.
ב. לא להניח עליו פלטות או סירים חמים.
ג. תנקו את השיש רק עם חומרים שמתאימים לכך.
ד. כל כתם שומן יש לנקות עם מים וסבון.
ה. תנקו את האבק מהשיש כל יום, אחרת הוא יישאר שם ויידבק לשיש.

לסיום, 5 טיפים לרכישת שיש למטבח

תבקשו לקבל את כל הפרטים אודות השיש, ממה הוא מורכב והיכן הוא נרכש תתאימו את השיש לקרמיקה של הבית תוודאו שעל השיש יש משטחי חיתוך מותאמים תקראו כיצד מנקים ושומרים על השיש שחור, ירוק ואדום, יוצרים גוונים ייחודים של שיש, תחשוב על זה כאשר אתם מחפשים שיש בצבע מסוים.